• PROGRAM: Luni - Vineri: 13.00 - 20.00
  • UNIRII: 0761.379.060
  • unirii@gynecolife.ro
  • TITAN: 0765.486.858
  • titan@gynecolife.ro

Suntem in continua dezvoltare

 

Vrem sa fim cat mai aproape de tine si din acest motiv dorim sa deschidem in fiecare sector cel putin cate o clinica, iar momentan avem 3 locatiii deschise in Bucuresti, in zonele Unirii, Titan si Rahova.

Acreditare C.A.S.M.B.

 

La noi iti poti face toate analizele decontate de C.A.S.M.B, inclusiv testul Babes-Papanicolau!

Cercetatorii spun ca doar oamenii si delfinii au contact sexual din placere, iar restul animalelor doar in scop reproductiv. Oamenii insa isi pot alege momentul potrivit pentru conceptia unui copil, numarul de copii dorit prin numeroase metode contraceptive. Fie ca este vorba despre pilula contraceptiva, metoda calendarului sau sterilet , metoda aleasa trebuie adaptata particularitatilor femeii (varsta, numarul de sarcini, obiceiuri personale, boli etc) , femeia trebuie sa fie informata asupra beneficiilor dar si asupra riscurilor.

 Pe scurt vom prezenta cele mai utilizate metode contraceptive:

 1. Metoda calendarului - este valabila pentru femei cu ciclul menstrual perfect regulat la 28 zile, presupune oprirea contactului sexual pentru 4-5 zile in perioada ovulatiei

 2. Metoda temperaturii bazale - presupune masurarea temperaturii bazale in fiecare zi a ciclului menstrual timp de 28 zile cu oprirea contactului sexual cu 2-3 zile inainte si dupa punctul maxim al curbei termice.

 3. DIU sau steriletul reprezinta un dispozitiv special creat pentru introducerea in uter, el impiedica fixarea si nidarea embrionului in uter.

 4. Metode mecanice - prezervativ masculin sau feminin constituie atat o bariera contraceptiva, dar si impotriva bolilor transmise sexual

 5. Contraceptiv hormonal, cel estroprogestativ poate fi monofazic, bi-/tri-/tetrafazic se prescrie adaptat nevoilor organismului sau cel progestativ.

 6. Pilula de urgenta - in principiu se administreaza in primele 72 ore de la contactul sexual

 7. Contraceptia hormonala injectabila - consta in administrarea la 2-3 luni a unei fiole.

8. Dispozitiv intrauterin ce contine si un preparat hormonal.

9. Sterilizare definitiva - feminina, presupune legarea trompelor sau masculina - vasectomia.

Oricare este metoda contraceptiva aleasa trebuie sa fi informata ca este metoda adaptata tie!