• PROGRAM: Luni - Vineri: 13.00 - 20.00
  • UNIRII: 0761.379.060
  • unirii@gynecolife.ro
  • TITAN: 0765.486.858
  • titan@gynecolife.ro

Suntem in continua dezvoltare

 

Vrem sa fim cat mai aproape de tine si din acest motiv dorim sa deschidem in fiecare sector cel putin cate o clinica, iar momentan avem 3 locatiii deschise in Bucuresti, in zonele Unirii, Titan si Rahova.

Acreditare C.A.S.M.B.

 

La noi iti poti face toate analizele decontate de C.A.S.M.B, inclusiv testul Babes-Papanicolau!

Este vorba despre un dispozitiv in forma de T ce contine cupru sau levonogestrel (hormon) si se monteaza de catre medicul ginecolog in uter. Spiralul provoaca reactia unui corp strain in endometru si pe de o parte impiedica miscarea spermatozoizilor si pe de alta parte impiedica implantarea embrionului in uter.
Are un nivel inalt de protectie contraceptiva si poate fi folosit de asemenea pentru contraceptie de urgenta dupa contactul sexual.
Dezavantajul este ca nu ofera nici o protectie asupra bolilor cu transmitere sexuala. Trebuie sa se evite montarea lor la femei cu istoric de salpingita. Spiralul cu cupru se poate monta in uter in oricare zi a ciclului menstrual, se prefera insa montarea lui in ultima zi a ciclului menstrual pentru o abordare mai usoara. Steriletul cu levonogestrel se monteaza in a saptea zi a ciclului menstrual.
Rata de esec este de 0.8%.

Care sunt avantajele unui dispozitiv intrauterin?
Steriletul este foarte eficient si se poate folosi in toate cazurile in care sunt contraindicate contraceptivele orale. Rezultatul lui nu depinde de factori, de exemplu comportamentali, cum este in cazul contraceptivelor orale. Dispozitivul intrauterin nu interactioneaza cu medicamente si se indica si folosirea lui si in timpul lauziei.

Care sunt dezavantajele dispozitivului intrauterin?
Unele femei raporteaza dureri si mici sangerari dupa montarea dispozitivului intrauterin. Aceste simptome sunt adesea temporare.

Steriletul (dispozitivul intrauterin) este o metoda de contraceptie sigura si este bine tolerat de corpul feminin si va poate proteja de aparitia unei sarcini nedorite.

CE ESTE TESTUL PAPANICOLAU?

Este o procedura simpla, nedureroasa, care ne permite sa diagnosticam cu acuratete, nu numai cancerul de col uterin, dar si stadiile ce preced cancerului (modificari precanceroase), monitorizarea in siguranta a pacientelor in urma terapiilor, virusul condilomatozei ( HPV ), precum si inflamatii ale vaginului si a colului uterin din microbi, micoze sau paraziti ( colpite – cervicite ).

   
DE CE ESTE NECESAR TESTUL PAPANICOLAU?

Testul Papanicolau depisteaza fiecare anomalie care exista la nivelul colului uterin, fie o leziune banala, fie nu. Cancerul de col uterin se previne cu acest test, inainte de manifestarea oricarui simptom. Daca se vor depista la testul Papanicolau modificari precanceroase, cu atitudinea terapeutica corecta si imediata boala se vindeca in totalitate.


CUM SE EFECTUEAZA TESTUL PAPANICOLAU?

Cu ajutorul specului de unica folosinta care se introduce in vagin si cu o  periuta prelevam celule-nu fragmente de tesut-care se descaumeaza-din col, din exocol si din endocol. Materialul recoltat se intinde pe o lama si cu ajutorul unei speciale coloratii il examinam la microscop.


CUM ESTE PREGATIREA PENTRU EFECTUAREA TESTULUI?

- Abstinenta de la contact sexual cu cel putin 24 de ore inainte de prelevare
- Sa nu fie efectuata toaleta vaginala interna
- Sa nu fie precedata terapie vaginala


CAND TREBUIE O FEMEIE SA EFECTUEZE TESTUL PAPANICOLAU?

Imediat cum isi incepe viata sexuala indiferent daca are istoric familial de cancer.
Momentul ideal pentru efectuarea testul Papanicolau este intre ziua 10 si 20 a ciclului menstrual.


LA FIECARE CAT TIMP SE REPETA TESTUL PAPANICOLAU?

Daca rezulatul este negativ atunci trebuie efectuat anual impreuna cu consultul ginecologic. Altfel trebuie sa se repete la trei sau sase luni, in functie de felul si gravitatea afectiunii care s-a diagnoticat si totdeauna in functie de recomandarile medicului specialist.


CAT ESTE DE FIDEL TESTUL PAPANICOLAU?

Acuratetea diagnostica al testului Papanicolau este mare. Daca prelevarea a secretiei vulvovaginale dar si a examenului microscopic se efectueaza corect, atunci procentul de eroare se minimalizeaza.


FEMEILE CU HISTERECTOMIE TOTALA TREBUIE SA EFECTUEZE TESTUL PAPANICOLAU?

Femeile cu histerectomie (interventia unde se scoate uterul) trebuie sa discute cu medicul lor pentru frecventa controlului cu testul Papanicolau.


INTERESATI-VA DE VIATA DUMNEAVOASTRA!

Controlul prin testul Papanicolau trebuie efectuat periodic, avand o mare importanta diagnostica. Este necesar deoarece se observa leziuni precanceroase ce se trateaza in totalitate.

NU UITATI CONTROLUL PERIODIC PRIN TESTUL PAPANICOLAU!