• PROGRAM: Luni - Vineri: 13.00 - 20.00
  • UNIRII: 0761.379.060
  • unirii@gynecolife.ro
  • TITAN: 0765.486.858
  • titan@gynecolife.ro

Suntem in continua dezvoltare

 

Vrem sa fim cat mai aproape de tine si din acest motiv dorim sa deschidem in fiecare sector cel putin cate o clinica, iar momentan avem 3 locatiii deschise in Bucuresti, in zonele Unirii, Titan si Rahova.

Acreditare C.A.S.M.B.

 

La noi iti poti face toate analizele decontate de C.A.S.M.B, inclusiv testul Babes-Papanicolau!

Scaderea fertilitatii sau cresterea infertilitatii este o problema comuna astazi, care afecteaza aproximativ 15-20% din cupluri. Acest lucru se poate datora unor factori cum ar fi consumul crescut de alcool, tutun sau întarzierea pur si simplu a deciziei de a fi  parinte, de multe ori pentru motive profesionale.
Dorinta de a avea un copil este naturala si cele mai multe cupluri planifica impreuna nasterea copilului la un anumit moment din viata lor. Cu totii cred ca a avea un copil ar trebui sa fie usor, astfel încat atunci cand un tanar descopera ca prezinta probleme de infertilitate experimenteaza o criza emotionala complexa.

Aceasta criza este cauzata de: conditiile fizice care predispun la infertilitatea, tratamente medicale si interventii clinic, dezinformarea pe aceasta tema, reactiile familiei si prietenilor si caracteristicile psihologice ale individului. Este esential ca cei doi sa obtina un diagnostic corect al problemei infertilitatii lor, o analiza corecta si tratamentul, precum si informatii detaliate cu privire la posibilitatile existente în fiecare moment.

În prezent, infertilitatea este o problema care are solutie, în cele mai multe cazuri, dar este fundamental un studiu al cauzei  infertilitatii, pentru a realiza un tratament adecvat care poate permite rezolvarea problemei de cuplu si finalizarea  scopului: obtinerea unei sarcini la termen: a da nastere unui copil sanatos.

Cu tratament adecvat si într-un termen rezonabil, aproximativ 80-95% din cupluri pot  obtine sarcina, desi variaza mult in functie de cauza sterilitatii.

Cauzele infertilitatii sunt numeroase si variate, estimandu-se aproximativ 40% cele care afecteaza exclusiv barbatul, 40 % afecteaza  exclusiv  femeia, 15% afecteaza ambii parteneri, si  5% nu se  poate identifica cauza.

În ceea ce priveste femeile, principalele cauze de infertilitate sunt insuficienta ovariana, disfunctii uterine, endometrioza, hiperprolactinemia si altele.

Astazi, are o importanta majora varsta femeii, se observa ca dupa 35 de ani, ovarele incep sa-si piarda capacitatea de a crea ovocite de buna calitate. Dupa 40 de ani si a obtine doar un numar foarte mic de ovocite si, de asemenea, calitatea este aproape de zero. Femeia, care, probabil datorita exigentelor locului de  munca sau pentru ca nu a putut dinainte sa programeze sarcina dorita, se poate confrunta cu o problema reala, care se va încheia cu siguranta într-un program de reproducere asistata.