Vrem sa fim cat mai aproape de tine si din acest motiv dorim sa deschidem in fiecare sector cel putin cate o clinica, iar momentan avem 3 locatiii deschise in Bucuresti, in zonele Unirii, Titan si Rahova.
La noi iti poti face toate analizele decontate de C.A.S.M.B, inclusiv testul Babes-Papanicolau!
CE ESTE TESTUL PAPANICOLAU?
Este o procedura simpla, nedureroasa, care ne permite sa diagnosticam cu acuratete, nu numai cancerul de col uterin, dar si stadiile ce preced cancerului (modificari precanceroase), monitorizarea in siguranta a pacientelor in urma terapiilor, virusul condilomatozei ( HPV ), precum si inflamatii ale vaginului si a colului uterin din microbi, micoze sau paraziti ( colpite – cervicite ).
DE CE ESTE NECESAR TESTUL PAPANICOLAU?
Testul Papanicolau depisteaza fiecare anomalie care exista la nivelul colului uterin, fie o leziune banala, fie nu. Cancerul de col uterin se previne cu acest test, inainte de manifestarea oricarui simptom. Daca se vor depista la testul Papanicolau modificari precanceroase, cu atitudinea terapeutica corecta si imediata boala se vindeca in totalitate.
CUM SE EFECTUEAZA TESTUL PAPANICOLAU?
Cu ajutorul specului de unica folosinta care se introduce in vagin si cu o periuta prelevam celule-nu fragmente de tesut-care se descaumeaza-din col, din exocol si din endocol. Materialul recoltat se intinde pe o lama si cu ajutorul unei speciale coloratii il examinam la microscop.
CUM ESTE PREGATIREA PENTRU EFECTUAREA TESTULUI?
- Abstinenta de la contact sexual cu cel putin 24 de ore inainte de prelevare
- Sa nu fie efectuata toaleta vaginala interna
- Sa nu fie precedata terapie vaginala
CAND TREBUIE O FEMEIE SA EFECTUEZE TESTUL PAPANICOLAU?
Imediat cum isi incepe viata sexuala indiferent daca are istoric familial de cancer.
Momentul ideal pentru efectuarea testul Papanicolau este intre ziua 10 si 20 a ciclului menstrual.
LA FIECARE CAT TIMP SE REPETA TESTUL PAPANICOLAU?
Daca rezulatul este negativ atunci trebuie efectuat anual impreuna cu consultul ginecologic. Altfel trebuie sa se repete la trei sau sase luni, in functie de felul si gravitatea afectiunii care s-a diagnoticat si totdeauna in functie de recomandarile medicului specialist.
CAT ESTE DE FIDEL TESTUL PAPANICOLAU?
Acuratetea diagnostica al testului Papanicolau este mare. Daca prelevarea a secretiei vulvovaginale dar si a examenului microscopic se efectueaza corect, atunci procentul de eroare se minimalizeaza.
FEMEILE CU HISTERECTOMIE TOTALA TREBUIE SA EFECTUEZE TESTUL PAPANICOLAU?
Femeile cu histerectomie (interventia unde se scoate uterul) trebuie sa discute cu medicul lor pentru frecventa controlului cu testul Papanicolau.
INTERESATI-VA DE VIATA DUMNEAVOASTRA!
Controlul prin testul Papanicolau trebuie efectuat periodic, avand o mare importanta diagnostica. Este necesar deoarece se observa leziuni precanceroase ce se trateaza in totalitate.
NU UITATI CONTROLUL PERIODIC PRIN TESTUL PAPANICOLAU!