• PROGRAM: Luni - Vineri: 13.00 - 20.00
  • UNIRII: 0761.379.060
  • unirii@gynecolife.ro
  • TITAN: 0765.486.858
  • titan@gynecolife.ro

Suntem in continua dezvoltare

 

Vrem sa fim cat mai aproape de tine si din acest motiv dorim sa deschidem in fiecare sector cel putin cate o clinica, iar momentan avem 3 locatiii deschise in Bucuresti, in zonele Unirii, Titan si Rahova.

Acreditare C.A.S.M.B.

 

La noi iti poti face toate analizele decontate de C.A.S.M.B, inclusiv testul Babes-Papanicolau!

Este vorba despre un dispozitiv in forma de T ce contine cupru sau levonogestrel (hormon) si se monteaza de catre medicul ginecolog in uter. Spiralul provoaca reactia unui corp strain in endometru si pe de o parte impiedica miscarea spermatozoizilor si pe de alta parte impiedica implantarea embrionului in uter.
Are un nivel inalt de protectie contraceptiva si poate fi folosit de asemenea pentru contraceptie de urgenta dupa contactul sexual.
Dezavantajul este ca nu ofera nici o protectie asupra bolilor cu transmitere sexuala. Trebuie sa se evite montarea lor la femei cu istoric de salpingita. Spiralul cu cupru se poate monta in uter in oricare zi a ciclului menstrual, se prefera insa montarea lui in ultima zi a ciclului menstrual pentru o abordare mai usoara. Steriletul cu levonogestrel se monteaza in a saptea zi a ciclului menstrual.
Rata de esec este de 0.8%.

Care sunt avantajele unui dispozitiv intrauterin?
Steriletul este foarte eficient si se poate folosi in toate cazurile in care sunt contraindicate contraceptivele orale. Rezultatul lui nu depinde de factori, de exemplu comportamentali, cum este in cazul contraceptivelor orale. Dispozitivul intrauterin nu interactioneaza cu medicamente si se indica si folosirea lui si in timpul lauziei.

Care sunt dezavantajele dispozitivului intrauterin?
Unele femei raporteaza dureri si mici sangerari dupa montarea dispozitivului intrauterin. Aceste simptome sunt adesea temporare.

Steriletul (dispozitivul intrauterin) este o metoda de contraceptie sigura si este bine tolerat de corpul feminin si va poate proteja de aparitia unei sarcini nedorite.